FAQ

Nedan har vi besvarat relevanta frågor som kan dyka upp, hoppas att det hjälper dig framåt.
Söker du specifik support för någon av våra produkter så hänvisar vi dig till vår support-portal:
support.telldus.com >>

Hur kan era produkter hjälpa mig i min vardag ?

Läs gärna mer här om hur Live Smarter kan hjälpa till i din vardag.

Kan jag ansluta andra liknande produkter?

Vårt system är kompatibelt med många andra produkter och system. Läs gärna mer om detta här eller kontakta din närmaste återförsäljare.

Hur går jag tillväga för att börja använda mina produkter?

Det är enkelt att komma igång. Läs mer om detta här.

Jag har fått ett startpaket i present. Vad gör jag nu?

Vad roligt att du har fått en Telldus-produkt! Det bästa du kan göra nu är att öppna Quick Guiden som följde med och följa den till punkt och pricka. Då kommer du snart att ha kopplat in alla produkter. Sedan är det bara börja experimentera med vad du kan göra. Vi föreslår att du börjar med att skapa scheman för att styra enheterna på det sätt som passar dig. Fortsätt sedan med händelser för att få hemmet att utföra vissa saker beroende på omständigheter.

Varför ska jag välja Telldus produkter?

Våra produkter hjälper dig att komma igång med att automatisera ditt hem till en liten kostnad. Dessutom är vårt system kompatibelt med många andra produkter från en mängd olika tillverkare. Du behöver alltså inte byta ut de enheter du redan kan ha, utan du kopplar ihop dem med vårt system och ger dem ett nytt användningsområde. Att det är ganska enkelt är också en stor fördel.

Så välj Telldus om du vill ha:
• ett prisvärt alternativ
• ett system som är kompatibelt med andra
• ett system som är enkelt att installera och använda

Jag har registrerat ett konto i Telldus Live! men har inte fått något lösenord

Kontrollera din skräppost. Ibland hamnar e-post från nya avsändare där.

Kan jag ändra mitt lösenord i Telldus Live?

Ja det kan du. När du är inloggad så klickar du på ditt namn i övre högra hörnet i webläsaren. På följande sida kan du sedan byta lösenord.

Vilken TellStick ska jag välja?

Det beror helt och hållet på vad du vill åstadkomma i ditt smarta hem och under vilka förutsättningar du vill jobba med ditt system. Läs mer på våra produktsidor för närmare förklaring på vad de olika modellerna av TellStick gör.

Kan TellStick styra enheter av märke X?

Vi stöder en mängd olika enheter i vårt system. Men tyvärr finns det en del som vi inte har stöd för ännu. Vi har publicerat en lista Tabell över kompatibla produkter där du kan se vad som stöds. Finns din enhet inte i listan så fungerar den tyvärr inte tillsammans med TellStick.

Var kan jag köpa TellStick?

Du kan köpa TellStick och andra Telldus-produkter i vår webshop. Eller också så besöker du någon av våra återförsäljare.

Det går inte att lära upp mitt fjärrstyrda uttag. Vad är problemet?

Alla fjärrstyrda uttag har ett inbyggt minne med ett visst antal minnesplatser. Vissa har bara en minnesplats, andra har fler (våra egna har till exempel fem minnesplatser). När minnesplatserna är utnyttjade kan vissa uttag inte acceptera fler koder. Om detta händer kan det upplevas som om uttaget inte går att lära upp. Lösningen är att manuellt tömma minnesplatserna. Läs i manualen som följde med ditt uttag hur man gör detta.

Om inte detta löser problemet kan det vara fel på uttaget.

För att undvika problem med minnesplatser kan du även välja uttag som har så kallat FiFo-minne* (till exempel Telldus egna uttag). Det betyder att om minnesplatserna är utnyttjade, så raderas den äldsta minnesplatsen så att den nya programmeringen kan göras.

* FiFo = First In, First Out

Jag har glömt bort mitt lösenord till Telldus Live!. Vad gör jag nu?

Gå till live.telldus.com på en dator (det fungerar inte om du gör det på en mobil enhet). Klicka på ”Log in to Telldus Live!”, skriv in din epostadress i fältet ”Forgot your password?” och klicka sedan på ”Send new password”. Inom ett par minuter får du ett nytt lösenord.

Om du inte får ett mail så kontrollera din skräppost.

Du kan välja ett nytt lösenord så snart du är inloggad igen. Läs här hur man gör.